Ga naar de inhoud

Wij helpen je graag

Kom je er toch niet uit? Je kan ons whatsappen!

Algemeen

Een Eetlijst bij ons is geheel gratis.

 • Rood (met kruis) betekent dat je niet mee eet
 • Groen (met vinkje) betekent dat je mee eet
 • Blauw (met boodschappenkarretje) betekent dat je boodschappen doet
 • Grijs (met vraagteken) betekent dat je nog niks hebt aangegeven.

Zodra een bug ontdekt wordt, wordt deze zo spoedig mogelijk hersteld. Dit wordt dan gerapporteerd onder de sectie Nieuws op de homepage van www.eetlijst.nl. Heb je zelf een bug of tekortkoming ontdekt, mail die dan s.v.p. zo spoedig mogelijk naar scripterror@eetlijst.nl. Bij voorbaat dank voor je reactie.

De functionaliteit van Eetlijst wordt regelmatig uitgebreid. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer gebruikers tips en/of opmerkingen aan ons doorgeven. Dit stellen wij dan ook zeer op prijs en hopen dat jullie dat blijven doen op info@eetlijst.nl. Wij hebben echter beperkte middelen waardoor niet elke wens direct uitgevoerd kan worden. Met deze middelen proberen wij zoveel en zogoed mogelijk functionaliteiten aan zoveel mogelijk huizen te bieden.

Ja! Voor beide platforms zijn er app aanwezig.

Klik hier voor de iOS app

Klik hier voor de Android app

Of zoek naar “Eetlijst” in de AppStore of in de PlayStore.

Inloggen

Ga naar https://eetlijst.nl/inloggen

 1. Login met je account naam en wachtwoord (als je van versie 4 of ouder komt)
 2. Login met je email of wachtwoord (vanaf versie 5)

Je browser heeft meestal een password manager, je kan ook de gratis password manager Bitwarden downloaden. Het is open-source, gratis en werkt in alle browser als op iOS, Android, Windows en MacOS.

Niet gesponsord, Eetlijst hecht waarde aan open-source software die de wereld een beetje veiliger maken.

Deze functionaliteit is vanwege veiligheidsredenen niet meer beschikbaar. Tegenwoordig zou je browser je sessie voor langere periode onthouden.

Wij stimuleren het gebruik van een password manager. Bitwarden is open-source, gratis password manager en werkt in alle browsers en op iOS, Android, Windows en MacOS.

Er zijn twee manieren, afhankelijk of je van een email of accountnaam inlogt

Email:

Ga naar eetlijst.nl/forgot om je wachtwoord te resetten. Je krijgt vervolgens een email om je wachtwoord te resetten.

Accoutnaam:

Stuur een email naar password@eetlijst.nl om toegang te krijgen tot je account. Vermeld hierbij de naam van je group en een aantal groepsleden.

Wij stimuleren het gebruik van een password manager. Bitwarden is open-source, gratis password manager en werkt in alle browsers en op iOS, Android, Windows en MacOS.

 

Gebruik Eetlijst

Als je ingelogd bent, klik op het bolletje met een vraagteken. Daarna kan je kiezen welke status je wilt kiezen:

 • Rood (met kruis) betekent dat je niet mee eet
 • Groen (met vinkje) betekent dat je mee eet
 • Blauw (met boodschappenkarretje) betekent dat je boodschappen doet
 • Grijs (met vraagteken) betekent dat je nog niks hebt aangegeven.

Links onderin staat er een knop met een slot icoontje. Klik hier op en je sluit het avondeten.

 • Rood: Het avondeten is gesloten, huisgenoten kunnen hun status voor het avondeten niet meer aanpassen.
 • Groen: het avondeten is open, huisgenoten kunnen hun status aanpassen.

Klik op het plusje naast je status bolletje. Dit kan alleen mits je eigen status een van de volgende is:

 • Ik eet mee,
 • Boodschappen doen
 • Koken

Als je zelf niet mee eet, of het is nog onbekend, kan je niet aangeven dat je iemand meeneemt.

Dit kan. Ga naar het avondeten van de desbetreffende dag (klik op het pijltje naar links, of via de agenda). Daar kan je je status veranderen.

Je kan zelf, of je huisgenoot, verwijderen van de lijst in de groepsinstellingen. Scroll naar beneden naar “leden”. Vervolgens zie je een prullenbak icoontje naast de naam staan. Klik daarop om je jezelf/huisgenoot te verwijderen van de groep.

 

Letop: De balans van je jezelf/huisgenoot moet op 0 euro staan.

Ga naar de groepsinstellingen (rechtsboven bij de tandwiel) en klik op het Whatsapp icoon of Deel icoon. Deel de link met je huisgenoot. Diegene kan nu zelf een account aanmaken. 

letop: het aanmaken van een account gaat anders dan in de oude Eetlijst. Je nieuwe huisgenoot maakt een persoonlijk account aan. Dit geeft ons mogelijkheden om later een “admin” functies aan te bieden.

 

Kostenbeheer

Bij het invoeren van de kosten kan je apart mensen aanslaan, dit kan je direct, of achteraf, aanpassen.

In de nieuwe versie is dit niet mogelijk, mits je je oude balans hebt geïmporteerd uit de vorige versie. 

Dat kon één van deze oorzaken hebben:

 • Wanneer een persoon is verwijderd van wie het saldo niet 0 was.
 • Wanneer iemand ‘Overige kosten’ opvoert, maar niemand selecteert onder ‘Betaald voor’.
 • Wanneer de kosten worden ingevuld voor een dag waarop niemand mee eet maar wel iemand kookt (of andersom).

Ja dit kan! Ga naar de “Geld” tab en klik links onderaan op  “Export”.

Hier kan je de kosten exporteren naar een CSV bestand.

Ga naar de “kosten” tab en klik daar op de knop “Verreken lijst”. Daarna komt er een overzicht wie hoeveel aan elkaar moet betalen.

Als je op “verreken lijst” klikt, dan krijg je eerst een overzicht wie wat aan elkaar moet betalen. Daarna moet je nog extra een keertje op bevestigen drukken. Alle statistieken blijven behouden.

Maak je dus geen zorgen dat je per ongeluk de lijst verrekend.

Als iemand de groep verlaat moet de balans van die persoon altijd 0 euro zijn. Dit komt omdat anders de lijst niet sluitend is (De som van ieders balans is niet 0). Op termijn is dit een probleem omdat mensen dan uit het niets geld hebben gekregen of moeten betalen. Dit is niet prettig.

Wat nu? Als iemand nog in de plus/min staat, betekent dat in feite dat iemand nog geld moet betalen/krijgen. Als jullie een aparte huisrekening hebben zou dat met die lijst verrekend moeten worden. Je zou eventueel het restende geld H.O. verdelen over de huisgenoten.

In de oude Eetlijst konden mensen wel de lijst verlaten als ze nog geld op de balans hadden staan. Dit is in de nieuwe versie dus niet meer mogelijk vanwege de bovenstaande reden.

 

Stel je krijg geld terug, bijvoorbeeld in verband met statiegeld, kan je min geld invoeren. Stel je krijgt 10 euro terug, voer dan -10 euro in.

Nieuwe versie

De oude Eetlijst (versie 4) is meer dan 20 jaar oud. Het design komt nog van voor de tijd van de smartphone en er zaten verschillende bugs in de oude versie.

Om de bugs op te lossen en meer functies aan te bieden, was het noodzakelijk om een nieuwe website te ontwikkelen.

Ten eerste is het design vernieuwd, verder:

 • Er is een iOS app
 • De Android app is vernieuwd
 • Er is een gezamenlijke boodschappenlijst 
 • Ontvang notificaties
 • Uitgebreidere kostenlijst (inclusief oplossen bugs)

Controleer of er een “Contact-email adres” staat in ingevoerd bij de groepsinstellingen. Sluit na het invoeren van dit email adres de setup door de pagina volledig te sluiten en opnieuw in te loggen!

 

Werkt dit niet, neem dan contact op met ons via info@eetlijst.nl of whatsapp.

Je kan gewoon inloggen met je huidige accountnaam + wachtwoord. Alleen als je een nieuwe huisgenoot bent, dan log moet je een apart account aanmaken.

Ja, de statistieken van jouw huis worden overgezet naar de nieuwe versie.

Ja, de oude eetlijst blijft beschikbaar. Maar: de nieuwe en oude versie communiceren niet met elkaar. Zorg ervoor dat alle leden uit jouw groep de nieuwe Eetlijst gebruikt. Ga naar v4.eetlijst.nl voor de oude versie.

Na een tijdje zal de oude versie stoppen, maar dat zal ruim van te voren worden gecommuniceerd. Wees dus niet bang dat de oude versie ineens stopt. Als er een reden is dat jullie niet willen overstappen horen wij dat graag! Je kan ons whatsappen met de reden dat jullie niet willen overstappen. Wij proberen dan dit voor jullie op te lossen.

Nee. Alleen de balans van de oude Eetlijst wordt overgenomen. De rest van de statistieken worden samengevat tot 1 balans. Je kan de oude kosten downloaden op v4.eetlijst.nl/kosten.php

Goed dat je dit is opgevallen!

De balans van de oude eetlijst was soms niet sluitend (som van de huisgenoten is niet 0). Dit was een bug in de oude Eetlijst.

Tijdens de setup van de nieuwe Eetlijst (maar 1 huisgenoot heeft dit gezien) kon er een keuze gemaakt worden om deze fout te corrigeren. Het geld dat te veel (of te weinig) was, is hoofdelijk overgeslagen over de active huisgenoten.

Daarnaast kan het voorkomen dat de balans verkeerd is geimporteerd uit de oude Eetlijst (bij oude huizen ging dit helaas wel eens verkeerd). Tijdens de setup werd er gevraagd om dit te controleren, maar het kan zijn dat dit over het hoofd is gezien. Als je denkt dat dit is gebeurt, neem dat contact met ons op via info@eetlijst.nl of Whatsapp!

Denk je nogsteeds dat de balans niet goed is? Of wil je dat wij jullie balans controleren, neem gerust contact met ons op via info@eetlijst.nl of Whatsapp!

Dat klopt. De oude en nieuwe Eetlijst comuniceren niet met elkaar. Gebruik daarom met alle leden uit jouw groep de nieuwe Eetlijst.

Nieuwe leden kan je toevoegen via een uitnodigingslink. Deze link is te vinden in de instellingen. 

Alleen nieuwe leden moeten een individueel account registeren. Ze loggen in met hun persoonlijke login + wachtwoord, dus niet meer met de gezamenlijke accountnaam. Dit moet meer grip geven aan leden over hun privacy.

Oud leden hebben straks geen inzicht meer in de uitgaven, statistieken en de status van de groep.

Als je van de oude versie komt moet je voor nu nog gewoon inloggen met je gezamelijke accountnaam en wachtwoord! Dit wordt op termijn vervangen.

Dit gaan we bouwen. Die de voorgang op eetlijst.nl/feature-requests

Er is nog geen officiele ondersteuning, maar dit komt wel. In de tussentijd kan je gebruik maken van onze API server op api.samenn.nl/graphql/v1 en een beetje zelf rondkijken.

Zoals de URL al zegt, we maken gebruik van graphQL.

Oh oh! dat is vervelend. Je kan bugs melden bij info@eetlijst.nl of door ons te Whatsappen. Wij zullen zo snel mogelijk de bug oplossen.

Wij hebben geprobeert alle functies die aanwezig waren in de oude Eetlijst opnieuw beschikbaar te maken.

Bekijk de lijst van functies die we aan het bouwen zijn op eetlijst.nl/feature-requests. Staat hij er niet tussen? Neem contact met ons op via info@eetlijst.nl of via Whatsapp. Dan gaan wij aan de slag!

Kom je er toch niet uit? Je kan ons whatsappen!

nl_NLDutch